main logo
1412

Donald Trump va fi audiat de FBI privind tentativa de asasinat asupra sa

Potrivit unui oficial, fostul preşedinte american Donald Trump a fost de acord să fie intervievat de FBI în cadrul unei anchete privind tentativa de asasinat care a avut loc asupra sa în timpul unui miting electoral.

Donald Trump va fi audiat de FBI privind tentativa de asasinat asupra saImagine simbol

Interviul face parte din protocolul standard al FBI, care prevede faptul că, în cursul investigațiilor lor, agenţii trebuie să vorbească inclusiv cu victimele infracțiunilor federale. Vineri, oficialii FBI au precizat că DonaldTrump a fost lovit de un glonț sau de un fragment al acestuia în timpul tentativei de asasinat din 13 iulie, la mitingul de campanie din Butler, Pennsylvania, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Pe parcursul anchetei au apărut informaţii că au existat câteva mesaje text între membrii serviciului de urgență din comitatul Beaver, obținute de New York Times, care arată că unii ofițeri l-au observat pe Thomas Crooks acționând suspect înainte de tentativa de asasinat de la mitingul lui Trump, dar nu s-a luat nicio măsură.

În timp ce federalii încearcă să clarifice împrejurările în care a fost posibil atentatul, tot mai mulţi americani îşi manifestă îngrijorarea privind soarta democraţiei dacă Donald Trump va fi ales preşedinte al SUA, mai ales după ultimele declaraţii ale acestuia, relatează The Independent.

„Creștini, ieșiți și votați, doar de data asta. Nu va mai trebui să o faceți... Trebuie să ieșiți și să votați. În patru ani, nu va mai trebui să votați. Vom rezolva totul atât de bine încât nu va mai trebui să votați”, sunt cuvintele rostite de candidatul republican care au trezit teama alegătorilorsimpli, dar şi a susţinătorilor săi democraţi.

Mulți au interpretat comentariile ca și cum Trump ar fi pregătit să pună capăt democrației americane.

Știri.md amintește că fostul președinte american a fost rănit la o ureche, într-un schimb de focuri, la un miting de campania în orașul Butler, statul Pennsylvania. Potrivit autorităților din SUA, atacatorul a fost lichidat, iar unul dintre participanții la eveniment a murit.

FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Autoritățile spun că acesta a tras mai multe focuri de armă de pe acoperișul unei clădiri aflate în imediata apropiere a perimetrului de desfășurare a mitingului. El a fost ucis de agenții Secret Service.

Citește și: Momentul în care s-a tras asupra lui Trump la mitingul din Pennsylvania

Citește și: Planul lui Donald Trump după ce a fost ținta unei tentative de asasinat

Citește și: Trump, după ce a fost atacat: Este mai important ca oricând să fim uniți

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării