main logo
6086

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească de urgență R. Moldova

În urma exploziilor din stânga Nistrului, Ministerul de Externe de la Sofia și-a îndemnat cetățenii să părăsească Republica Moldova.

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească de urgență R. Moldova

Totodată, ministerul bulgar le cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre Republica Moldova, transmite Știri.md.

"Având în vedere situația complicată în și din jurul Republicii Moldova, facem apel la poporul nostru să părăsească R. Moldova. Cetățenii bulgari care se află în R. Moldova sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „orice mijloc de transport disponibil”, menționează Ministerul de Externe al Bulgariei.

În caz de nevoie, cetățenii bulgari pot cere asistență Ambasadei Republicii Bulgaria la Chișinău, situată pe strada București, 92, municipiul Chișinău.

Telefon: +373 22 23 79 83; +373 22 23 89 10
Fax: +373 22 23 79 78

Serviciul telefonic în timpul programului de lucru: +373 22 23 79 83; +373 22 23 89 10

Serviciul Consular

Adresa: str. „M. Eminescu, 4, mun. Chișinău

Telefon: +373 22240262

Site: www.mfa.bg/embassies/moldova

Subliniem că alerta emisă de ministerul bulgar vine după o serie de explozii care s-au produs în Transnistria.

Știri.md amintește că focuri de armă au fost auzite în preajma depozitelor de muniții de la Cobasna, regiunea transnistreană.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile de la noi le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului a informat că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării