main logo
3937

Tânăr împușcat mortal de un carabinier. Ce spune Procuratura din Bălți

Tragedia care a zguduit municipiul Bălți a fost rezultatul unui conflict dintre un grup de persoane și un carabinier.

Tânăr împușcat mortal de un carabinier. Ce spune Procuratura din BălțiFoto: știri.md

Procurorul-șef Viorel Tureac a declarat că cel care a tras din armă este un subofițer care slujea pe contract într-o unitate de Carabinieri, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Potrivit lui, carabinierul a fost în compania mai multor persoane. Între carabinier și vărul său a apărut un conflict, iar cauzele urmează a fi clarificate de anchetă. 

Tânărul de 23 de ani care a fost împușcat mortal a încercat să-i calmeze pe cei doi. În acel moment bărbatul atras din pistol spre tânăr, iar rana a fost fatală.

Viorel Tureac a declarat că arma din care a tras carabinierul nu era de serviciu, dar personală. Aceasta era păstrată legal. În momentul tragediei, carabinierul se afla în afara orelor de serviciu.

Carabinierul a fost reținut pentru 72 de ore, însă procurorii vor cere arest 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani de pușcărie.

Amintim că trei persoane au ajuns sâmbătă seara la spital, după ce au fost împuşcate de amicul de pahar, chiar în casa agresorului. Unul dintre ei a fost luat ostatic, iar pentru eliberarea acestuia şi reţinerea pistolarului a fost nevoie de intervenţia a 20 de poliţişti. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării