main logo
11198

Luare de ostatici la Criuleni: Filmul intervenției și arsenalul găsit

Incident cu focuri de armă și ostatici la Criuleni, în localitatea Mălăieștii Vechi.

Luare de ostatici la Criuleni: Filmul intervenției și arsenalul găsitFoto: știri.md

Potrivit poliţiei, ieri, 11 ianuarie, în jurul orei 20:30, o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că soțul său și încă o persoană, aflându-se în ospeție la un consătean, au fost răniți în urma unei împușcături dintr-o armă, transmite Știri.md

Imediat la fața locului a ajuns polițiștii de investigație și cei de urmărire penală ai IP Criuleni, precum și angajații BPDS „Fulger”, conducerea IP Criuleni și IGP cât și procurorul din cadrul Procuraturii Criuleni.

Astfel, s-a stabilit că doi bărbați, în vârstă de 54 de ani, locuitori ai satului Mălăiești, aflându-se în ospeție la consăteanul lor, în vârstă de 62 de ani, au consumat împreună băuturi alcoolice. 

La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă, astfel, gazda a scos din safeu o armă cu țeavă, model Baikal442, deținută legal și a efectuat două împușcături în direcția unuia dintre bărbați, pe care l-a rănit în abdomen și picior, după care a efectuat trei împușcături în direcția celuilalt bărbat, care a fost rănint în abdomen. În acel moment, a venit soția unuia dintre bărbați, dar, nu a reușit să intre în casă, fiind și ea rănită la picior. Femeia împreună cu celălat consătean au reușit să fugă, iar soțul a rămas într-o vagonetă de la intrarea în gospodăria suspectului.

În cadrul intervenției, suspectul a efectuat trei împușcături în direcția polițiștilor. În scopul imobilizării acestuia, oamenii legii au efectuat trei împușcături de avertisment, iar suspectul a fost reţinut.

Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență din Chișinău, ambii bărbați fiind internați în stare gravă.

În gospodăria suspectului, polițiștii au depistat și ridicat o armă cu țeavă listă calibru 16mm, deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată (cu focosul scos), două încărcătoare pentru pistolul, model Baikai 442, dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic și 2 arme cu aer comprimat.

Poliţia a iniţiat o cauză penală pentru tentativă de omor, ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria, purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și luare de ostatici.

Foto: politia.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării