main logo
882

Tofilat, despre tarifele ANRE: Un subiect sensibil şi foarte politizat

Expertul comunității „WatchDog” Sergiu Tofilat este de părerea că ANRE „în ultimii 5 ani a reprezentat interesele personale ale câtorva oameni din Partidul Democrat”.

Tofilat, despre tarifele ANRE: Un subiect sensibil şi foarte politizat

Despre asta expetul a postat pe o rețea de socializare unde a venit și cu câteva explicații de ce „tarifele sunt un subiect sensibil şi foarte politizat”, transmite Știri.md.

1. Oamenii au venituri mici şi nu li se oferă compensaţii ca să poată achita facturile; 

2. Tarifele sunt nejustificate şi includ costuri ascunse; 

3. Operatorii comit abuzuri, iar ANRE nu intervine suficient să protejeze consumatorii. 

„Atâta timp, cât nu vor fi rezolvate aceste probleme în ansamblu, tarifele vor provoca în continuare nemulţumirea oamenilor”, a menționat Tofilat.

„În genere, trebuie introduse în lege două prevederi: 1. înainte de aprobarea tarifelor ANRE să efectueze audit la operatori şi 2. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale în comun cu Ministerul Finanțelor şi autorităţile locale trebuie să prezinte un mecanism de compensații pentru consumatorii care au venituri mici.

Obținerea compensațiilor trebuie să fie simplă și clară, să nu alerge consumatorii după 10-15 certificate de tot soiul. Nu e suficient să aprobi tarife noi, trebuie să oferi consumatorilor posibilitatea să-și poată plăti facturile”, a mai scris Sergiu Tofilat.

Știri.md reamintește că tariful de furnizare a energiei electrice de către Gas Natural Fenosa a fost majorat cu 9,6 bani și respectiv cu 31,6 bani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării