main logo
3567

Tiraspolul se laudă că a salvat Moldova de o nouă pană de curent

Astăzi nu a fost nicio pană de curent, deoarece două unități de la MGRES au funcționat. În urmă cu două săptămâni, centrala nu a fost încărcată, astfel că lumina a fost oprită timp de câteva ore în toată Moldova și Transnistria, declară așa-zisul ministru al Economiei din regiunea transnistreană, Serghei Obolonik.

Tiraspolul se laudă că a salvat Moldova de o nouă pană de curentFoto: economedia.ro

"Astăzi s-a întâmplat același lucru ca acum două săptămâni. Dar din cauza faptului că centrala electrică a funcționat în două unități și a intrat destul de multă energie în sistem, efectul acestor evenimente a fost doar clipitul luminilor și, în unele locuri, s-au oprit automatele din sistemul de încălzire", spune Obolonik, transmite Știri.md.

"În Chișinău a fost la fel, doar luminile clipeau, nu am avut parte de o pană de curent. Deoarece GRES din Moldova a lucrat cu două unități, nu a existat nicio pană de curent și nu au fost avariate echipamentele, care acum sunt foarte scumpe.

Astăzi după-amiază a avut loc un șoc energetic provenit din regiunile Odessa și Vinița - similar cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni. A existat o cădere de tensiune.

Acum a fost ușor să eliminăm oprirea automată, deoarece exista tensiune în rețea. Ultima dată a fost imposibil să ne reconectăm. Nu exista tensiune", conchide Obolonik.

Știri.md amintește că mai multe aparate electronice din R. Moldova au sesizat oscilații mari de tensiune.

Ulterior, s-a aflat că o rachetă a căzut pe teritoriul țării noastre, într-o livadă din Briceni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării