main logo
4434

Moldovagaz anunță că a plătit Gazpromului datoria de 1,3 miliarde de lei

Moldovagaz informează că a transferat către Gazprom cele 74 de milioane de dolari, datorie acumulată la livrarea gazelor naturale.

Moldovagaz anunță că a plătit Gazpromului datoria de 1,3 miliarde de leiFoto: știri.md

"SA Moldovagaz a transferat către SAP Gazprom plata pentru gazele naturale consumate în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie curent", se arată pe site-ul oficial al întreprinderii, transmite Știri.md.

Reamintim că astăzi, 26 noiembrie, Guvernul a aprobat proiectul hotărârii privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora.

Pentru evitarea crizei pe piața gazelor s-a decis cesionarea către S.A. „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.330.621.613,66 lei.

Știri.md amintește că Gazprom a avertizat, pe 22 noiembrie, Republica Moldova că va opri livrările de gaze naturale, dacă nu achită datoriile în 48 de ore.

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat notificarea și a precizat că datoria se ridică la 1,3 miliarde de lei - bani pentru gazul consumat în luna octombrie și 50% în noiembrie.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat, pe 23 noiembrie, că datoria pentru luna octombrie și avansul pentru noiembrie urmau să fie achitate până la data de 20 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării