17 august, 09:58
700
1
Frauda bancară: Reacția FMI la situația privind Victoriabank
17 august, 09:58
700
1

Ruben Atoyan, șeful misiunii FMI (negociatorul principal) pentru Moldova, a luat notă de rechizitoriul Procuraturii Anticorupție asupra Victoriabank, precum și de decizia recentă a instanței de judecată de aplicare a sechestrului pe activele băncii în legătură cu ancheta fraudei bancare din 2014.

Foto: tvrmoldova.md

Potrivit lui, atingerea unui progres real în recuperarea activelor sustrase în urma fraudei bancare din 2014 printr-o anchetă și urmărire penală independentă și cuprinzătoare este de o importanță critică, transmite Știri.md

"După frauda din 2014 au fost implementate mai multe reforme importante pentru curățarea și modernizarea sectorului bancar din Republica Moldova, una din ele fiind intrarea băncii "Transilvania" în "Victoriabank", în parteneriat strategic cu BERD, fapt care poate fi calificat ca un reper de mare importanță. Progresele realizate cu eforturi mari în acest domeniu trebuie protejate.

FMI va urmări îndeaproape evoluțiile din acest domeniu, în special în ceea ce privește implicațiile potențiale pentru noul program susținut de FMI, care se concentrează pe consolidarea statului de drept. Suntem gata să susținem continuarea reformelor din Republica Moldova", susține Ruben Atoyan.

Știri.md amintește că Procuratura Generală a anunțat că au fost puse sub sechestru bunuri în valoare 1,9 miliarde de lei ale băncii comerciale, figurantă în dosarul ce vizează frauda bancară.

Potrivit PG, prin această acțiune se urmărește scopul „reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter