main logo
1763

Frauda bancară: Sechestru pe bunuri de 1,9 miliarde lei ale unei bănci

Bunuri în valoare 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale, figurantă în dosarul fraudei bancară, vor fi puse sub sechestru.

Frauda bancară: Sechestru pe bunuri de 1,9 miliarde lei ale unei bănciFoto: procuratura.md

Potrivit Procuraturii Generale, prin aplicarea sechestrului se urmărește scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului, transmite Știri.md

Astfel, este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

Sechestrele aplicate pe cele 114 valori mobiliare de stat și valorile nominale ale acestora sub forma creanțelor ajunse la scadență, nu vor influența dobânda care urmează a fi calculată în folosul băncii.

Conform încheierii, a fost emis mandat judecătoresc, care se execută imediat, iar responsabilitatea executării este pusă în sarcina procurorilor și Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a Centrului Naţional Anticorupţie.

Procuratura rămâne deschisă pentru colaborare cu toate părțile implicate, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor fraudei bancare, astfel încât nici o persoana nevinovată sa nu fie trasa la răspundere penala, iar vinovații să suporte consecințele responsabilității penale în corespundere cu faptele comise.

Știri.md menționează că în comunicatul Procuraturii Generale nu este menționat despre ce bancă este vorba, însă presă scrie că ar fi Victoriabank.

Ulterior admistrația băncii a reacționat menționând că este surprinsă de includerea sa în dosarul care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din Republica Moldova cu șase ani în urmă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării