main logo
2573

Administratorul unui furnizor de energie: Nu ne duceți spre faliment

Veaceslav Moldovan, administrator al companiei de furnizare a energiei electrice: „Suntem la răscruce - dezvoltăm segmentul energetic sau revenim la monopol. Nu ne ignorați, suntem gata să conlucrăm cu CSE, nu ne duceți spre faliment!”

Administratorul unui furnizor de energie: Nu ne duceți spre falimentFoto: captură video

Furnizorii de energie pe piața nereglementată bat un semnal de alarmă și solicită guvernării să aprobe soluțiile identificate în cadrul ședințelor comune cu experți de la ANRE și Ministerul Infrastructurii, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„În caz contrar, țara noastră va reveni la anul 2015, atunci când pe piața energetică nu existau alternative. Soluțiile sunt, acestea doar trebuie aprobate. Două luni am discutat și am negociat fiecare virgulă și suntem gata în continuare să conlucrăm. Sperăm foarte mult să fim auziți de către reprezentanți din Comisia pentru Situații Excepționale”, a declarat într-un interviu pentru Unimedia Veaceslav Moldovan, administrator ML Energy-Group.

Aflați din interviul care urmează despre paradoxul creat pe piața internă, odată cu decizia de a interzice exportul de energie electrică și cât de mult aceasta îi afectează pe cei care activează pe piața liberă nereglementată.

Avem 62 de deținători de licență, dintre care activează doar șase. Doi sunt cei reglementați, iar patru - nereglementați.

Acum exporturile s-au interzis, ce este logic pentru situația de alertă în sectorul energetic. Dar, în același timp, nimeni nu cumpără energia electrică produsă pe intern”, explică Moldovan.

Producătorii și furnizorii de pe piața nereglementată bat la ușa CSE și speră să fie auziți.

„Nu se știe cine și cât va rezista din cei care mai activează. Dacă nu se schimbă situația, vom falimenta. CSE probabil nu este suficient informat.

Solicitările noastre nu sunt un moft, e o decizie esențială și suntem gata să participăm la grupuri de lucru, suntem gata să conlucrăm. Nu ne ignorați”, a adăugat Moldovan.

Un grup de companii a sesizat ANRE printr-o scrisoare prealabilă despre situația de colaps creată pe piața energiei electrice.

Agenția a examinat-o, a creat un grup de lucru în cadrul căruia s-au elaborat soluții și le-a expediat CSE.

Vezi și:

Apel de la unii furnizori către Gavrilița: Suntem în prag de faliment

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării