12 iunie, 16:05
252
0
Vaccinul bazat pe saliva de ţânţar ar putea ajuta la următoarea epidemie
12 iunie, 16:05
252
0

Manning, cercetător clinic pentru Institutul Naţional al Alergiei şi Bolilor Infecţioase din SUA, consideră că ar putea folosi bucăţi de proteină din saliva ţânţarilor pentru a construi un vaccin universal.

Dacă producerea vaccinul ar reuşi acesta ar proteja împotriva tuturor agenţilor patogeni pe care insectele le injectează la om - malarie, dengue, chikungunya, Zika, febră galbenă, viruşi din Nilului de Vest, Mayaro şi altele de a acest gen care ar putea apărea, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

„Avem nevoie de instrumente mai inovatoare”, a spus Manning. Un vaccin ca acesta ar fi „Sfântul Graal”, a adăugat acesta potrivit Reuters.

Joi, cunoscuta publicaţie medicală, The Lancet a publicat rezultatele iniţiale ale echipei: primul studiu clinic efectuat vreodată al unui vaccin bazat pe saliva ţânţarului pentru oameni.

Studiul a arătat că vaccinul a fost sigur şi că a declanşat răspunsuri la anticorpi. Michael McCracken, un cercetător neimplicat în studiu, a numit rezultatele iniţiale „fundamentale”.

Malaria ucide mai mult de 400.000 de oameni în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aceste decese apar mai ales în ţările sărace lipsite de fonduri şi cercetare. Totuşi, din cauza încălzirii globale, ţânţarii care trăiesc în tropice se mută şi în alte zone.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter