710
0
Urmele vieții extraterestre, descoperite în Africa de Sud
710
0

Cercetătorii de la Centrul de Biofizică Moleculară din Franța au descoperit, în munții Makhonjwa din Africa de Sud, urmele vieții extraterestre. Elemente de materie organică au fost găsite într-un sediment vulcanic de acum 3,3 miliarde de ani.

Foto: gadgetreport.ro

Este pentru prima data când descoperim carbon cu origini extraterestre în rocile tereste’’, a declarat expertul Frances Westall, transmite Știri.md cu referire la gadgetreport.ro.

Potrivit acestuia, prezenta materiei organice cu origini necunoscute, extraterestre, se datorează, cel mai probabil, unui meteorit care a lovit zona respectivă în urmă cu câteva miliarde de ani.

Descoperirea făcută în perimetrul vulcanic Josefsdal Chert, realizată cu un spectroscop EPR (electron paramagnetic resonance), este, potrivit experților, încă o dovadă clară că există și alte forme de viață în Univers.

În sedimentele cu origini extraterestre au fost găsite nanoparticule de nichel, crom și fier, aranjate într-o formă specială.

„Este vorba de așa numitele spineluri cosmice, formate în timpul intrării obiectelor extraterestre în atmosfera Pământului”, a explicat inginerul chimist Didier Gourier, de la Universitatea PSL.

,,Nu știm încă ce formă a luat odată această materie organică veche și nici nu putem fi siguri dacă ploaia de meteoriți a avut legătură cu evoluția vieții așa cum o știm astăzi. Totuși, este o descoperire importantă în știința organicii extraterestre’’, a mai spus acesta.

Citește și
article image
Africa: Cel puţin 13 morţi după prăbuşirea acoperişului...
0
124
article image
Un obiect extraterestru s-a prăbuşit în Rusia. Ce s-a...
0
863
article image
Creatură ciudată cu zeci de tentacule pestrițe, găsită pe...
0
324
article image
Un polițist, filmat cum doarme sforăind în timpul misiunii
7
4394