main logo
1115

Un studiu arată până la ce vârstă trebuie să doarmă picii cu mamele

Un studiu recent, realizat la o universitate din Africa de Sud, a arătat pana la ce vârsta ar trebui ca bebelușii sa împreună cu mamele lor in vederea unei dezvoltări optime: pana la 3 sau chiar pana la 4 ani.

Un studiu arată până la ce vârstă trebuie să doarmă picii cu mamele

Nils Bergman, unul dintre coordonatorii studiului de la „Cape Town University”, a afirmat, in urma monitorizării a 16 bebeluși ce dormeau alături de mamele lor, ca este cel mai bine sa se doarmă la sânul mamei in primele săptămâni de la naștere. Ulterior, ar trebui ca bebelușii și mamele sa doarmă in același pat pana când aceștia ajung la vârsta de 3 ani, transmite Ştiri.md cu referire la sfatulparintilor.ro

Urmărind starea bebelușilor din studiu, experții au constatat ca aveau un ritm cardiac de 3 ori mai bun fața de momentele in care mamele nu le erau alături in timpul somnului. Un alt aspect asupra cărora au atras atenția era ca bebelușii care dormeau cu mamele se bucurau de o funcționare mai buna a hormonilor ce reglează stresul, ceea ce le era benefic și când creșteau, stimulându-le capacitatea de a lega relații sociale solide.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării