main logo
1884

Un om de știință aflat pe moarte se transformă în primul cyborg din lume

Un om de știință aflat pe moarte se transformă în primul cyborg din lume, după ce a început să-și înlocuiască părți ale corpului cu dispozitive care-i permit să se miște.

Un om de știință aflat pe moarte se transformă în primul cyborg din lumeFoto: protv.ro

Peter Scott-Morgan, în vârstă de 61 de ani a fost diagnosticat cu distrofie musculară acum doi ani, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro

În ciuda diagnosticului, el a decis să se transforme singur într-un robot pentru a-și prelungi viața, potrivit The Sun.

El a declarat că vrea să depășească limitele științei și acum este cunoscut drept Peter 2.0.

Morgan a trecut deja printr-o serie de operații riscante și complexe. El a creat și un avatar al feței sale, care este proiectat pentru a răspunde, folosindu-se de limbajul corpului.

Tot cercetătorul a studiat tehnologia de urmărire a ochilor, pentru a-i permite să aibă control asupra mai multor calculatoare doar folosindu-și ochii.

„Voi renunța la vocea mea timp de câteva decenii pentru a completa procedura medicală finală pentru transformarea mea în robot. În această lună trebuia să fiu mort. Nu sunt mort, mă transform. Cât iubesc știința. Când spun cyborg nu mă refer la orice cyborg vechi, ci la cel mai avansat organism uman și cibernetic creat vreodată în aproape 14 miliarde de ani. Aproape totul din mine va fi schimbat ireversibil, corp și creier”, a declarat el.

Fundația lui Peter și a soțului său urmărește să folosească inteligența artificială pentru a transforma viețile celor care au probleme de sănătate din cauza vârstei, bolilor, dizabilităților sau a altor dezavantaje fizice sau psihice.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării