main logo
701

Un asteroid uriaș se îndreaptă spre Pământ. Reacția NASA

Un asteroid uriaș numit 99942 Apophis, după zeul egiptean al Haosului, va trece pe lângă Pământ peste 10 ani.

Un asteroid uriaș se îndreaptă spre Pământ. Reacția NASA

Corpul ceresc se va afla la aproximativ 30.000 de kilometri de Terra, iar evenimentul va avea loc pe 13 aprilie 2029, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cu toate acestea, oamenii de știință care au participat la Conferința pentru Apărare Planetară au anunțat că pregătesc deja pentru acest moment, scrie Fox News.

Astfel, ei urmează să discute despre efectele asteroidului asupra gravitației Pământului și despre cum să-i devieze ruta în cazul unui scenariu teoretic.

„Apropierea asteroidului Apophis, în 2029, reprezintă o oportunitate incredibilă pentru știință. Vom observa asteroidul atât cu telescopul optic, cât și cu ajutorul radarelor. Vom putea vedea detalii de câțiva metri care acoperă suprafața asteroidului”, a explicat Marina Brozovici, specialistă NASA, citată de Newsweek.

Potrivit oamenilor de știință, majoritatea asteroizilor care trec pe lângă Pământ nu au mai mult de 9 metri. Apophis are în jur de 340 de metri, ceea va reprezenta o oportunitate pentru ca cercetătorii să-l poată analiza.

Asteroidul va fi vizibil și cu ochiul liber și va semăna cu o stea căzătoare.

Apophis a fost descoperit în 2004, după 15 ani de cercetări. Potrivit oamenilor de știință, probabilitatea ca acesta să lovească Pământul este de 1 la 100.000.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării