3 iunie, 17:58
684
0
Studiu: Unde se află cel mai curat aer de pe planetă
3 iunie, 17:58
684
0

Un studiu al cercetătorilor americani, care a vizat compoziţia în bio-aerosoli a oceanului planetar, a identificat o regiune atmosferică ce nu a suferit modificări legate de activităţile umane.

Vorbim despre zona Antarcticii, unde a fost găsit cel mai curat aer de pe planetă, transmite Știri.md cu referire la gandul.ro.

Aerul din stratul de deasupra Oceanului Sudic nu este contaminat cu particule provenind din arderea combustibililor fosili, agricultură şi alte industrii poluante şi nici cu praf provenind de pe alte continente. Specialiştii au descris regiunea ca fiind "cu adevărat virgină".

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), poluarea creşte riscul de boli cardiace, accidente cerebrale şi cancer pulmonar şi ucide anual şapte milioane de oameni.

Poluarea este provocată – în general – de aerosoli, particule lichide, solide şi gazoase aflate în suspensie în aer şi este o adevărată problemă de sănătate publică.

Potrivit unor studii recente, pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus sunt mult mai predispuși la moarte decât dacă se află într-o zonă în care aerul este mai poluat.

Pacienții care sunt infectați cu COVID-19 și stau în zone în care aerul este poluat au șanse mult mai mari să moară, față de cei care se află în orașe în care aerul nu are un nivel atât de ridicat de poluare, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către Școala de sănătate publică a Universității Harvard.

Cercetătorii au analizat peste 3.000 de orașe din SUA și au luat în considerare numărul locuitorilor, numărul de paturi din spitale, numărul de persoane testate, vremea, dar și socioeconomia, scrie nbcnews.com.

bolnavii de COVID-19 din zone unde a fost înregistrat un nivel crescut al poluării aerului înainte de izbucnirea pandemiei prezintă un risc mai mare de deces din cauza infecţiei decât cei care trăiesc în zone cu aer mai curat, spun cercetătorii.

Este vorba despre un studiu realizat la nivelul Statelor Unite care face legătura clară între expunerea prelungită la poluare şi rata deceselor provocate de coronavirus.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter