main logo
731

Studiu: Prezenţa cancerului creşte dramatic în rândul tinerilor

Studiul publicat în Lancet Public Health prezintă analiza datelor din ultimii 20 de ani ale adulţilor diagnosticaţi cu cancer, toţi având vârste cuprinse între 25 şi 84 de ani.

Studiu: Prezenţa cancerului creşte dramatic în rândul tinerilor

Surprinzător, creşterea riscului de cancer a fost întâlnită în rândul persoanelor de 25-49 de ani, de cele mai multe ori în strânsă legătură cu obezitatea, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Din 12 tipuri de cancere studiate, care ar putea apărea şi din cauza obezităţii, şase dintre ele erau reîntâlnite în cazul tinerilor americani. Aceste tipuri de cancer erau colorectal, endometrial, de rinichi, pancreatic, mielom multiplu şi de vezică biliară.

În cazul americanilor cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani s-a estimat o creştere a cancerului de rinichi, media anuală fiind de 6,23% şi de mielom multiplu, întâlnit în rândul persoanelor de 30-34 de ani, în medie de 2,21%.

Studiul mai arată că în rândul adulţilor au fost depistate două tipuri de cancere care se aflau în strânsă legătură cu obezitatea: gastrointestinal şi leucemia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării