main logo
445

Studiu: Majoritatea oamenilor au fost stresaţi în 2017

Sentimentele negative au ajuns la un nivel record în 2017, potrivit Gallup. Autorii raportului susţin că anul trecut aproape toţi oamenii din lume au avut perioade în care s-au simţit stresaţi, îngrijoraţi sau trişti.

Studiu: Majoritatea oamenilor au fost stresaţi în 2017Studiu: Majoritatea oamenilor au fost stresaţi în 2017

Potrivit experţilor de la noi, acest lucru se întâmplă chiar şi în condiţiile în care, la nivel mondial, se înregistrează o creştere economică record, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"Cei de la Galup încă o dată avertizează că ceea ce oamenii simt, ceea ce oamenii acţionează, 70 la sută e dictat de emoţii şi doar 30 la sută de realitate. Recent am citit o altă cercetare care spune că întreaga omenire în ultimii 10 ani este cea mai lungă perioadă de creştere economică. Avem o creştere economică pe plan global care nu se regăseşte în sentimentele oamenilor", a spus expertul economic, Veaceslav Ioniță.

Potrivit autorilor raportului, tristeţea, furia şi durerea au fost cel mai des semnalate emoţii negative, iar nivelul de îngrijorare şi stres e cu 2 procente mai mare decât în 2016.

În concluzie, întreaga lume a fost mai stresată decât până acum. În cadrul cercetării, Gallup a intervievat 154 de mii de oameni din 147 de ţări. Primul studiu de acest gen a fost realizat în 2005.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării