265
0
Specialiștii de la NASA au anunțat că vor să sape o peșteră pe Lună
265
0

Deși ai tinde să crezi că toată atenția NASA s-a îndreptat în ultima perioadă doar spre planeta Marte, uite că nu e așa. Specialiștii de la NASA vor să sape o peșteră uriașă pe suprafața Lunii. Care este motivul?

NASA a pus la cale o nouă misiune în cadrul căreia va trimite în anul 2020 un robot pe suprafața Lunii, care să sape o peșteră adâncă de sute de metri în scoarța lunară, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net

Ei bine, tot proiectul se va desfășura fix pe locul unde Neil Armstrong și Buzz Aldrin au pășit pentru prima dată pe Lună, adică în regiunea denumită Marea Liniștii.

Proiectul celor de la NASA a fost prezentat în cadrul celei de-a 50-a ediții a Lunar and Planetary Science Conference.

În acest sens, NASA va trimite robotul Moon Diver pentru a săpa groapa de pe Lună. În plus, peștera ar putea fi utilizată ulterior și ca adăpost pentru echipamentul astronauților, împotriva radiațiilor cosmice, a meteoriților mici și a diferențelor de temperatură dintre noapte și zi.

De asemenea, pe suprafața Lunii, deci implicit în zona numită Marea Liniștii, există deja zeci de gropi. Aceasta s-au format în urmă cu miliarde de ani prin erupții vulcanice, iar prin răcire, lava s-a transformat într-o câmpie bazaltică de un cenușiu mai închis decât restul suprafeței.

„Multe dintre gropile cunoscute sunt cât un teren de fotbal și suficient de adânci cât să înghită clădiri întregi. În momentul răcirii lavei, au mai rămas și goluri în adâncime, iar când tavanul s-a prăbușit, s-au format aceste gropi uriașe”, spune cercetătorii de la NASA.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter