main logo
545

Rușii au reușit să fabrice inimi artificiale pentru copii

O fabrică din Miciurinsk (Rusia) a început producția de inimi artificiale pentru copii.

Rușii au reușit să fabrice inimi artificiale pentru copii

Dispozitivul poate prelungi viața copiilor cu circa doi ani, astfel încât aceștia au șanse suplimentare să primească transplantul de care au nevoie, transmite Știri.md cu referire la Dcbusiness.ro

Fabrica din Miciurinsk este specializată în înalte tehnologii utilizate până acum în scop militar, precum rachetele balistice și aparatură pentru avioanele de luptă

Inima artificială funcționează ca o pompă mecanică în miniatură și poate înlocui mușchiul cardiac care nu mai funcționează. Înlocuirea este doar temporară, până când corpul copiilor ajunge la maturizarea minimă pentru a face posibil un transplant de inimă. 

Există deja inimi artificiale pentru adulți, însă cea fabricată de ruși este mai mică și mai puțin puternică. Dispozitivul este alcătuit din titaniu și este prevăzut cu senzori care reglează fluxul sanguin.

Dificultatea fabricării acestui tip de aparate este legată de siguranța împotriva apariției cheagurilor de sânge. Inima artificială creată de ruși a fost testată pe porci și viței cu rezultate pozitive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării