31 iulie, 00:11
195
0
Roverul Perseverence şi elicopterul Ingenuity au plecat spre Marte
31 iulie, 00:11
195
0

Noua misiune NASA spre Marte a decolat cu succes. De data asta are doi pasageri foarte importanţi la bord – roverul Perseverence şi elicopterul Ingenuity.

Cele două aparate au o misiune ceva mai dificilă, vor încerca să găsească, dacă nu forme de viaţă pe planeta roşie, măcar urme că viaţa a existat la un moment dat, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Roverul Perseverence e echipat cu un modul de foraj de mici dimensiuni, cu care va putea preleva mostre din sol, mostre care vor fi încapsulate şi analizate de micul laborator de la bord.

E cel mai complex rover trimis până acum pe Marte şi specialiştii i-au prezis o viaţă lungă, graţie mini-reactorului nuclear de la bord.

Ingenuity va fi primul elicopter care zboară în spaţiul extraterestru şi va cartografia cu mai mare acurateţe suprafaţa planetei.

Nici aici specialiştii NASA şi JPL n-au avut viaţă uşoară pentru că atmosfera lui Marte este extrem de rarefiată şi, chiar dacă gravitaţia e puţin mai mică, tot a fost nevoie de calcule complexe ca să-l facă să zboare.

Oricum, primele rezultate vor veni după date de 18 februarie 2021, când misiunea va amartiza în craterul Jezero.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter