main logo
895

Pe 25-26 octombrie pe Terra se așteaptă furtuni magnetice

Pe 25 şi pe 26 octombrie, pe Terra sînt aşteptate furtuni magnetice. Potrivit specialiştilor, aceste fenomene sînt posibile datorită erupţiilor solare, care au avut loc marţi, 22 octombrie.

Pe 25-26 octombrie pe Terra se așteaptă furtuni magneticeEl a adăugat că focarul erupțiilor a fost zona activă 1875, un grup de pete solare cu o structură complexă, care, probabil, poate genera noi erupții.

În total, pe Soare s-au produs trei erupţii de soare, însoţite de emisii de plasmă. Prima erupţie a fost relativ slabă, dar a doua şi a treia au fost mai puternice, informează earth-chronicles.ru cu referire la reprezentantul Institutului de geofizică aplicată a Serviciului Hidrometeorologic din Rusia.

"S-au produs trei erupții de clasa M, prima a fost destul de slabă, iar a doua - în noaptea de marți - a fost mai puternică, iar în noaptea de miercuri a mai fost una. Toate ele au produs emisoo de plasmăt, dar relativ slabe, iar viteza lor de răspîndire nu a fost mare. Cînd acestea vor ajunge la Pămînt vor fi observate tulburări în magnetosferă, dar, probabil, mici. Acest lucru se va întîmpla pe 25-26 octombrie", - a spus sursa.

"Nu se așteaptă furtuni catastrofale", - a spus el, adăugînd că indicele perturbărilor geomagnetice Kp nu va depăși valoarea de 5 - nivelul minim considerat a fi o furtună.

El a adăugat că focarul erupțiilor a fost zona activă 1875, un grup de pete solare cu o structură complexă, care, probabil, poate genera noi erupții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării