main logo
1062

Patru tineri din Moldova vor să transmită pe Lună o monedă cu mesaje

Patru tineri din Moldova, care au fondat "Moonshot", prima companie de blockchain, şi-au pus drept scop să transmită pe Lună un obiect în formă de monedă, cu mii de mesaje scrise de către pământeni.

Patru tineri moldoveni vor să transmită pe Lună o monedă

Directorul financiar al companiei, Alexandru Verşinin, a spus că a fondat compania împreună cu dezvoltatorul web Ina Prisacaru, absolventul US Air Force Academy Anton Cebanu, şi PR managerul Andrei Luca, relatează Știri.md cu referire la Infotag.

"Eram disperaţi din cauza inegalităţilor şi a sărăciei care există în lume, de aceea, am creat "Blockchain Moonshot". În ultimul trimestru al anului 2019, vom avea şansa să creştem gradul de conştientizare cu privire la restabilirea încrederii în economiile noastre", afirmă el.

Potrivit lui, tinerii au lansat o platformă cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea trimite mesajele care, ulterior, vor fi gravate pe o monedă cu diametru de un metru, trimisă pe Lună cu o rachetă Atlas V.

"Deseori, lumea ne întreabă dacă mesajul trebuie să corespundă unor criterii pentru a fi trimis pe Lună. Răspunsul este nu. Noi credem că libertatea de exprimare este un drept esenţial aici pe Terra şi suntem convinşi că, pe Lună, trebuie să fie la fel. Aşadar, puteţi trimite orice mesaj. Fiţi creativi", a susţnut Verşinin.

Tinerii speră că mesajele trimise pe Lună vor fi studiate de viitoarele generaţii de călători spaţiali, la fel cum pământenii studiază acum artefactele antice.

Oferta "Moonshot" este adresată în mod special membrilor comunităţii blockchain, cei care cunosc îndeaproape ce înseamnă piaţa de criptovalută. De altfel, pentru a-şi vedea mesajul gravat pe moneda "Moonshot", utilizatorii sunt rugaţi să plătească de la 0.20 la 0.25 ETH (echivalentul a $89 - $99).

Partea de logistică urmează a fi asigurată de Astrobotic, unul dintre clienţii NASA, cu care "Moonshot" intenţionează să semneze o înţelegere în primul trimestru al lui 2019. 

Lansarea rachetei Atlas V cu monedă este preconizată pentru începutul lui 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării