main logo
421

NASA și-a fixat o misiune aproape imposibilă: Să ajungem pe Marte în 3 luni

NASA vizează anii 2030 pentru când va trimite primul echipaj uman pe Marte și o nouă inovație ar putea face călătoria de aproape 55 de milioane de kilometri (când e cea mai mică distanță între cele două) în doar trei luni.

NASA și-a fixat o misiune: Să ajungem pe Marte în doar 3 luni

Ultra Safe Nuclear Technologies, o companie de tehnologie din Seattle, dezvoltă un motor alimentat cu energie nucleară care pretinde a fi mai sigur și mai fiabil decât propulsia nucleară anterioară (NTP), împreună cu eficiența dublă a rachetei ca o constrângere chimică, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Sistemul folosește un combustibil specializat, cu uraniu, despre care firma spune că este mai bun decât combustibilii nucleari convenționali și poate funcționa la temperaturi ridicate.

Deși conceptul a fost creat pentru NASA, firma notează că ar putea fi folosit pentru entități comerciale pentru a duce turiștii pe alte planete în jumătate din timp.

Ultra Safe Nuclear Technologies (USN-Tech) a livrat recent imaginea și detaliile conceptului la NASA, despre care crede că ar putea prelua piața, deoarece rachetele chimice actuale își ating limita – făcând călătoria către Marte chiar mai lungă decât înainte.

Numeroase companii și grupuri de cercetare au abordat NASA cu designuri noi și inovatoare, dar nu au reușit, deoarece multe nu sunt realiste.

Dr. Michael Eades, inginer principal la USNC-Tech, a declarat: „Vrem să conducem efortul de a deschide noi frontiere în spațiu și să o facem rapid și în siguranță”

„Motorul nostru maximizează utilizarea tehnologiei dovedite, elimină modurile de defecțiune ale conceptelor NTP anterioare și are un impuls specific de peste două ori mai mare decât al sistemelor chimice”, a adăugat acesta.

Ceea ce pare să separe USN-Tech de restul este utilizarea de către firmă a unui combustibil complet ceramic microîncapsulat (FCM) pentru reactor.

Tehnologia se bazează pe o variantă reprocesată a materialului nuclear, uraniu cu conținut redus de probă (HALEU), care este utilizat pentru alimentarea reactoarelor nucleare și este îmbogățit cu 20%.

Compania sugerează ambalarea combustibilului în fragmente acoperite de carbură de zirconiu, ceea ce permite sistemului să suporte temperaturi ridicate fără a arde prea mult combustibil.

Folosind cantități mici de HALEU, acest concept unic de NTP oferă o forță ridicată și un impuls specific realizabil anterior numai prin uraniu bogat în îmbogățire.

USNC-Tech mai remarcă faptul că combustibilul FCM valorifică lanțurile de aprovizionare preexistente și instalațiile de fabricație utilizate de dezvoltatorii de reactoare nucleare terestre, reducând riscurile de producție și permițând implicarea durabilă a industriei.

Dr. Paolo Venneri, CEO al USNC-Tech, a declarat: „Cheia designului USNC-Tech este o suprapunere conștientă între tehnologiile terestre și cele ale reactoarelor spațiale”.

„Acest lucru ne permite să valorificăm progresele în tehnologia nucleară și infrastructura din sistemele terestre și să le aplicăm în reactoarele noastre spațiale”.

NASA nu a stabilit încă o dată pentru prima misiune umană pe Marte, dar lucrează pentru momentul în care va avea loc lansarea

Administratorul NASA, Jim Bridenstein, a scris într-o postare pe blog: „Planificăm pentru prima noastră călătorie dus-întors pe Marte să dureze aproximativ doi ani folosind sisteme avansate de propulsie pentru a permite o călătorie mai rapidă, limitând, în același timp, expunerea la radiații pentru astronauții noștri și alte riscuri ale misiunii.

„Fereastra noastră de lansare preferată va oferi echipajului aproximativ 30 de zile pe suprafața marțiană, care este suficient timp pentru a căuta viață pe planetă”, completează Jim.

„Alte opțiuni ar putea impune echipajului să fie la suprafață mai mult de un an și departe de Pământ până la trei ani, dar va trece mult timp până când vom avea finanțarea, tehnologia, aprovizionarea și capacitățile pentru a susține o astfel de misiune”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării