main logo
1106

NASA se pregătește pentru uraganul Dorian. Măsura anunțată

NASA se pregătește pentru sosirea uraganului Dorian, care va lovi statul Florida în zilele următoare.

NASA se pregătește pentru uraganul Dorian. Măsura anunțatăFoto: stirileprotv.ro

Potrivit space.com, specialiștii NASA fac eforturi pentru a proteja una dintre ele mai importante instalații, un lansator mobil - Mobile Launcher -, folosit în cadrul programului privind trimiterea de astronauți pe Lună în anul 2024, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

“Așteptăm un uragan, prognozat de meteorologi. Astfel că ne pregătim să protejăm acest imens turn, cu o înălțime de 122 de metri, care ar putea fi afectat de rafalele puternice de vânt”, spune un specialist NASA într-un video.

Potrivit sursei citate, ca urmare a pericolul reprezentat de uraganul Dorian, specialiștii NASA au decis să mute lansatorul în interiorul Kennedy Space Center.

Rafalele de vânt au atins 130 de kilometri pe oră, copacii fiind smulși în urma trecerii acestuia prin Insulele Virgine Americane. Nu au fost raportate pagube materiale semnificative şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

În insulele Santa Cruz, Saint Thomas şi Saint John, s-au înregistrat întreruperi ale curentului electric.

Aeroportul Cyril E. King din Saint Thomas a fost închis întreaga zi de miercuri. Dorian a adus şi ploi abundente în Insulele Virgine Americane, dar nu există riscul de inundaţii.

Marea este în continuare agitată, prin urmare porturile la Atlantic au rămas închise.

NHC a informat că Dorian îşi continuă traseul spre nord, însoţit de vânturi care ating 130 de kilometri pe oră, cu riscul de a se transforma în uragan de mare intensitate în timp ce se îndepărtează de Puerto Rico.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării