main logo
1000

NASA anunță asteroidul care ar valora 10.000 de cvadrilioane de dolari

NASA a descoperit un asteroid care poate valora 10.000 de cvadrilioane de dolari, numit Psyche (16).

Acesta este situat în centura principală de asteroizi a sistemului solar dintre Marte şi Jupiter, la aproximativ 370 de milioane de kilometri de Pământ şi are o lăţime de circa 35 de km, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

NASA crede că asteroidul are o compoziție similară cu centrul Pământului deoarece este făcut aproape în întregime din metale, ceea ce ar putea oferi și informații despre formarea planetei noastre.

„Am văzut meteoriţi care sunt în mare parte metalici, dar Psyche ar putea fi unic prin faptul că ar putea fi un asteroid care este realizat în totalitate din fier şi nichel”, a declarat Tracy Becker, unul dintre autorii studiului şi un om de ştiinţă al Southwest Research Institut din San Antonio, Texas.

De asemenea, conţinutul său de metal ar putea avea o valoare de 10.000 de cvadrilioane de dolari (10.000.000.000.000.000.000 de dolari), sau de aproximativ 10.000 de ori mai mare decât economia globală începând cu 2019, conform oamenilor de ştiinţă.

Oameni de ştiinţă cred că asteroidul este nucleul mort lăsat de o planetă care a eşuat în timpul formării sale, la începutul vieţii sistemului solar sau rezultatul mai multor coliziuni violente din trecutul său îndepărtat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării