main logo
1326

NASA a descoperit un Super-Pământ aproape de Terra

După un an de explorare în spațiu, NASA a descoperit exoplanete noi, aflate la 31 de ani lumină - adică relativ aproape în termeni astronomici - de Pământ.

NASA a descoperit un Super-Pământ aproape de TerraFoto: digi24.ro

Exoplanetele, care sunt planete ce orbitează în jurul altor stele decât soarele, au fost localizate în jurul stelei GJ 357, din constelația Hydra, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

GJ 357 este cu 40% mai rece și de trei ori mai mică decât Soarele. O analiză a trei planete din această constelație a fost publicată în această săptămână în Astronomy & Astrophysics.

Prima dintre aceste planete este cu 22% mai mare și 80% mai masivă decât Pământul, iar NASA spune despre ea că este un Super-Pământ. 

Se estimează că are o temperatură de 490 grade Fahrenheit, adică peste 250 grade Celsius. Aceste date nu sunt însă relevante pentru efectele climatice ale atmosferei de pe planetă, în cazul în care există una.

„Noi descriem planeta GJ 357 b ca fiind un „Pământ fierbinte””, a declarat Enric Palle, astrofizician. 

„Deși nu poate găzdui viața, este notabil că este a treia cea mai apropiată exoplanetă cunoscută și una dintre cele mai bune din punctul de vedere al structurii geologice pe care o putem analiza cu scopul de a stabili dacă are atmosferă sau nu”, mai spus Pallé.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării