main logo
1237

Lucruri ciudate făcute de oameni în somn - De la sex la crimă

In mod normal, a dormi e o activitate care ne reduce la tacere si nemiscare. In cazul unora dintre oameni, somnambulii, se impune insa ca usile sa fie incuiate si cheile ascunse. Ba chiar nu e deloc deplasat sa fie ascunse si obiectele ascutite.

Lucruri ciudate făcute de oameni în somn - De la sex la crimă

Iar lista precautiilor nu se opreste aici, pentru ca si activitatile din timpul somnului pot fi foarte diverse, scrie ziare.com. Totusi, de mentionat e ca marea majoritate a somnambulilor se limiteaza la a merge prin casa, cu sau fara tinta, inainte de a ajunge din nou in pat, de parca nimic nu s-a intamplat - ceea ce, in cazul lor, chiar e valabil, arata Listverse, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro

Sex in somn. Sexomnia sau sexul in somn nu e deloc o activitate atat de rara pe cat ai crede. In plus, se poate dovedi periculoasa atat pentru cel in cauza, cat si pentru cei din anturajul sau.

Cei care sufera de somnambulism si se manifesta asa pot face sex in somn fara ca, a doua zi, sa-si aminteasca. Li se poate intampla atat femeilor, cat si barbatilor, desi se intampla mai des in cazul celor din urma.

Sofat. Asa cum poti merge in timpul somnului, la fel de bine poti si sofa. O demonsteaza nenumarate cazuri in acest sens. In unele situatii, soferii adormiti au parcurs chiar distante mari. E drept, de multe ori se bazeaza pe optiuni ca pilotul automat.

S-a intamplat in cazul lui Becky Mason, care a baut cu un prieten, acasa, dupa care a mers la culcare. S-a trezit insa si a mers cu masina pana la munca, in pijamale, sambata noapte, desi nu avea ce sa caute la job. I-a spus-o paznicul, moment in care a parut ca se trezeste.

A condus apoi catre casa, dar a avut un accident, ocazie cu care s-a descoperit ca avea si nivelul alcoolului de trei peste limita permisa.

La proces, a scapat datorita paznicului. Ulterior, nu a mai tinut niciodata cheile de la masina in camera sa, odata ce s-a retras sa doarma, dandu-le colegei de apartament.

Chiar crima. Somnambulismul e un fenomen prea putin inteles. Dar efectele lui nu sunt putine si pot fi dintre cele mai grave. In 2009, Brian Thomas, din Tara Galilor, a fost achitat de crima dupa ce si-a strangulat sotia, in timp ce dormea.

Barbatul avea cosmaruri de 50 de ani, motiv pentru care dormea separat de sotie de multa vreme. Atunci se aflau insa in vacanta cu rulota. Pentru ca antidepresivele pe care le lua ii micsorau libioul, a renuntat la ele pe perioada vacantei.

Fusese o seara linistita, tulburata doar de cativa pusti care se intreceau cu masinile. Nimic serios, insa. Peste noapte, insa, Thomas a visat ca acestia ii atacasera si a sarit in apararea sotiei lui. Sau cel putin asa credea. In realitate, a strangulat-o.

Gol in public. Sa te trezesti gol in public e unul dintre cosmarurile cele mai comune. Insa pentru o parte dintre somnambuli devine realitate. Mai mult, fenomenul a devenit atat de intalnit, incat un lant de hoteluri si-a antrenat personalul cum sa procedeze in cazul in care somnambulii umbla liberi si goi pe corioare.

Cei mai afectati par sa fie barbatii (cel putin in hoteluri) . Nu de putine ori, clienti confuzi si goi se prezinta la receptie pentru a cere sa fie treziti la o anumita ora dimineata sau pentru a elibera camera.

Cei de la receptie tin in permanenta prosoape mari pentru a-si acoperi clientii somnambuli si sunt pregatiti sa-i conduca delicat spre camerele lor. Iar clientii nici nu-si amintesc aceste episoade.

Se crede ca stresul creste probabilitatea aparitiei unui astfel de comportament, la fel consumul de alcool sau mediul inconjurator care nu e familiar. Cel mai adesea, somnambulii cred ca sunt in baie, in intimitatea casei lor.

Vorbit. Vorbitul in somn e poate cea mai comuna activitate in randul somnambulilor. Nu trebuie sa fii insa somnambul pentru a avea astfel de episoade. Aproape orice om trece prin asa ceva la un moment dat.

Cei care trec des prin astfel de episoade de obicei au un parinte care sufera, la randul sau, de asa ceva. Iar un astfel de comportament poate aparea pe fondul oboselii, stresului, consumului de alcool sau de droguri. Adesea, sunt rostite cuvinte ca "nu", dar si multe expresii "colorate".

Totusi, contrar a ceea ce vedem in filme, nu sunt spuse mari secrete in somn. Multe dintre afirmatiile facute in astfel de momente nici nu au un fundament real, au descoperit cercetatorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării