main logo
821

Locul bizar unde toți sateliții NASA se opresc și nu mai înregistrează nimic

Există un “Triunghi al Bermudelor” și pentru sateliții artificiali lansați în spațiu. Se află deasupra Atlanticului de Sud și este cauzat de radiațiile cosmice.

Locul bizar unde sateliții NASA se opresc și nu mai înregistrează nimic

Sateliții orbitează constant în jurul Pământului pentru a monitoriza diverse fenomene, inclusiv cele meteorologice. Există însă o regiune în America de Sud, unde niciun satelit sau telescop nu mai funcționează corect pentru că sunt perturbați de radiații, relatează Știri.md cu referire la playtech.ro.

Oamenii de știință au numit acest fenomen Anomalia Atlanticului de Sud pentru că este o zonă atipică, unde planeta ține captive radiațiile cosmice care ajung pe Pământ și nimeni și nimic nu o poate opri.

Anomalia Atlanticului de Sud este cauzată de Centura de Radiații Van Allen aflată în jurul Pământului și care este “blocată” la o altitudine de vreo 200 de kilometri deasupra solului de câmpul magnetic al planetei.

Această “capcană” în care sunt prinse radiațiile duce la creșterea fluxului de particule în această regiune din Atlanticul de Sud care afectează sateliții care trec prin dreptul ei.

Știința explică modul în care se formează și afectează această anomalie, dar nu explică încă și de ce se formează chiar în acea zonă.

Cert este că au o concentrație atât de mare, încât pot afecta iremediabil aparatele electronice și chiar să distrugă celulele biologice.

Radiațiile din Centura Van Allen se pot extinde și la altitudini mai mari, dar ele tind să se disperseze în restul regiunilor geografice, fără să creeze probleme. În America de Sud însă, cei 200 de kilometri sunt suficienți cât să afecteze sateliții și orice sistem electronic.

Anomalia este o problemă reală pentru NASA și alte societăți științifice care trimit pe orbita Pământului sateliți. NASA a rămas fără multe computere din această cauză, iar cel mai puternic telescop cu raze X al japonezilor a fost complet distrus tot de către Anomalia din Atlanticul de Sud.

Stația Spațială Internațională a fost dotată cu un scut adițional împotriva acestor radiații, ca să nu-i afecteze pe astronauți și să nu “prăjească” sistemele de la bord.

Există însă și o veste bună: oamenii de știință spun că anomalia nu afectează și ființele vii de pe Pământ. Mă întreb însă câte dovezi concludente există în acest sens.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării