387
0
Inovație în medicină: Cuba produce un vaccin împotriva cancerului
387
0

O echipă de medici microbiologi cubanezi au vindecat peste 4.000 de oameni bolnavi de cancer. Cum? Cu un buget limitat au reușit să creeze primul vaccin împotriva cancerului pulmonar din lume.

Inovație în medicină: Cuba produce un vaccin împotriva cancerului

Rezultatul este incredibil. Este capabil să prelungească și să îmbunătățească durata de viață a pacienților, chiar și atunci când cancerul este deja avansat, transmite Știri.md cu referire la Unica.md

Au fost necesari 16 ani de cercetare pentru a ajunge la formula vaccinului. Cel mai important este că nu provoaca efecte secundare grave.

CIMAvax stimulează sistemul imunitar pentru a crea anticorpi care se leagă de EGF, împiedicând această proteină să alimenteze celulele canceroase. Avantajul este că salvează persoana de la a suferi doze mari de chimioterapie, asigurând o viață mai lungă și o calitate superioară a vieții. 

Odată cu administrarea acestui vaccin, pacientul îndură mai puțină suferință și, uneori, acest simptom chiar dispare definitiv. În același mod se comporta și cu durerea. 

În plus, persoana își recapătă greutatea, îmbunătățește apetitul și începe să aibă mai multă energie în fiecare zi. Vaccinul se vinde deja în alte țări, cum ar fi Bosnia, Herțegovina, Columbia, Paraguay și Peru.

Citește și
article image
Un medic explică de ce Zavorotniuk nu poate fi operată pe...
0
887
article image
Alergia la ambrozie ar putea fi rezolvată cu un vaccin
0
140