main logo
580

Experiment: Prima plantă din lume care încearcă să-și facă un selfie

Poate o plantă să-și facă selfie? Este întrebarea la care încearcă să răspundă cercetatorii iondonezi care au demarat primul experiment de acest fel din lume. Dacă va reuși, ar putea fi începutul unei adevărate revoluții științifice care să ajute la protejarea vieții pe pământ.

Experiment: Prima plantă din lume care încearcă să-și facă un selfieFoto: captură video

Acesta este Pete, o ferigă de la centrul de conservare al grădinii zoologice din Londra și care este parte dintr-un experiment revoluționar. Este prima plantă din lume care încearcă să-și facă un selfie, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Este conectată la un aparat foto iar acum este în plin proces de producere a energiei necesare.

Experimentul a început pe 20 iunie și după estimările specialiștilor peste încă două săptămțni am putea să vedem primul selfie al unei plante.

O reușită în acest sens ar putea reprezenta o bună unealtă pentru protejarea biodiversității pentru că i-ar ajuta pe cercetători să monitorizeze ecosisteme fragile și plante rare din zone izolate.

Luna trecută, un raport ONU atrăgea atenția că rata dispariției plantelor și animalelor din cauza comportamentului oamenilor a crescut de zeci chiar sute de ori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării