main logo
767

Experiment lipsit de sens, devenit viral: Nu mă așteptam să explodeze

Pe internet face valuri un experiment inedit. Are peste 23 de milioane de vizualizări pe YouTube și a fost încărcat de curând. Ce se întâmplă în video? Ei bine, trebuie să-l vezi ca să-l crezi, dar trebuie să știi că au fost folosite 50.000 de chibrituri ca să se ajungă într-un punct extraordinar. Cei care au văzut videoul nu le vine să-și creadă ochilor.

Experiment lipsit de sens, devenit viral: Nu mă așteptam să explodeze

De multe ori, cele mai lipsite de sens experimente sunt și cele mai fascinante. Ele fac parte din acea categorie care-ți stârnesc curiozități pe care nu știai că le aveai, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.ro.

Pe YouTube sunt multe experimente interesante cu chibrituri care ard în lanț. Fie sunt căsuțe făcute din chibrituri, fie forme expresive, dar toate au ca scop o curiozitate pe care mulți am avut-o în copilărie: ce s-ar întâmpla dacă am da foc la zeci de mii de chibrituri?

Canalul de YouTube The S face astfel de experiențe inedite, iar unul dintre ele include un tun realizat din 50.000 de chibrituri, toate lipite cu atenție și într-un mod strategic. Evident, a fost nevoie de foarte mult timp pentru a realiza acel tun din piese atât de mici... și de foarte mult lipici, desigur. Totul pentru un viral extraordinar.

La început, pare un experiment plictisitor sau crezi că intuiești ce urmează să se întâmple pentru că ai văzut de atâtea ori cum ard zeci de mii de chibrituri, dar parcă nu te saturi să vezi asta iar și iar. Clipul îți arată un detaliu interesant: la capătul din spate al tunului nu sunt puse tot capetele care ard ale chibriturilor, ci „cozile" lor.

Este un detaliu pe care nu-l înțelegi pe moment, dar nu-i dai atenție pentru că ești fascinat în continuare de acele roți făcute tot din chibrituri și apoi de răbdarea cu care sunt tăiate alte sute de chibrituri.

Tunul este gata, arată splendid și primește încărcătura pe care trebuie să o detoneze și este atașat „fitilul", tot din chibrituri.

Urmează momentul inaugural. Experimentul începe și se dă foc „fitilului". Pare destul de lent, dar te aștepți să ardă tot tunul ca o torță uriașă. Surpriză însă: în momentul în care ia foc, tunul trage acea încărcătură de chibrituri tăiate din interior. Simplu și fascinant.

„Nu mă așteptam să explodeze... Credeam că totul o să ia foc și-o să dispară încet-încet”, a comentat un internaut la acest clip incredibil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării