main logo
545

Elon Musk îți explică guvernarea de care avem nevoie pe Marte

Elon Musk a luat Marte în vizor de ceva vreme, iar acum a discutat și despre cum ar putea funcționa un guvern pe Marte.

Elon Musk îți explică guvernarea de care avem nevoie pe MarteElon Musk îți explică guvernarea de care avem nevoie pe Marte.

În cadrul evenimentul SXSW 2018, Elon Musk a împărtășit publicului câteva idei despre structura funcțională a unei colonii marțiene. ”Cel mai probabil, forma de guvernământ va fi o democrație directă, unde oamenii pot vota direct ceea ce îi interesează, în loc să se bazeze pe reprezentanți”, spune acesta citat de playtech.ro.

Colonia imaginată de Elon Musk ar putea deveni realitate mai devreme decât ne imaginam majoritatea. Musk se poate mândri deja cu succesul lansării Falcon Heavy, care l-a trimis pe Starman în spațiu. Antreprenorul a dezvăluit deja o parte din planurile pentru o colonie umană. În 2017, acesta declara că are de gând să ofere fondurile necesare pentru un asemenea proiect, iar următorul pas logic este cel de găsire a unui sistem de guvernământ.

Acesta discută despre Statele Unite timpurii, unde lipsa tehnologiei a dus către crearea democrației reprezentative. Fără un mod de comunicare instantanee, fără servicii poștale, fără cunoștințe de scris și citit ale oamenilor, democrația directă n-ar fi putut fi o soluție pentru dezvoltarea Statelor.

Coloniile marțiene din viitor vor avea acces la tehnologii de ultimă generație, în schimb, dar începuturile lor pe Planeta Roșie vor fi destul de dificile, totuși. Muskcompară aceste viitoare colonii cu primele colonii din emisfera vestică și nu uită să menționează că ”probabil, unii oameni vor muri”.

Există o mulțime de primejdii majore pentru oamenii care vor trăi pe Marte, așa că e bine ca măcar legile să fie simple.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării