main logo
606

Descoperire uluitoare într-o statuie a lui Buddha veche de 1.000 de ani

Cercetătorii au descoperit în interiorul unei statui a lui Buddha scheletul unui călugăr, aflat în poziţia lotusului. Călugărul ar fi practicat "auto-mumificarea", susţin experţii.

Descoperire uluitoare într-o statuie a lui Buddha veche de 1.000 de ani

Rămăşiţele găsite ar putea aparține lui Zhang, un respectat maestru budist, care a murit în jurul anilor 1100, relatează The Sun. Pentru a ajunge în starea aceea, călugărul ar fi apelat la un procedeu care i-a permis să-şi transforme organismul într-o mumie, transmite Ştiri.md cu referire la libertatea.ro. 

Procedura are la bază tortura auto-indusă și începe încă din timpul vieții, având mai multe stadii, și durează câţiva ani.

În primă fază, călugărul urma, timp de 1.000 de zile, o dietă bazată doar pe seminţe şi nuci, pentru a elimina toată grăsimea corporală. După ce termină primul stadiu, călugărul se hrănea numai cu scoarţa şi rădăcinile coniferelor, consumând şi un ceai otrăvitor care îi provoca stări de vomă. La sfârşit, călugărul automumificat se izola într-un cavou de piatră care îi permitea să păstreze o permanentă poziţie de lotus. Cercetătorii au preluat monstre din interiorul statuii. Acestea au dezvăluit că în interiorul călugărului, în loc de organe, acesta avea rămăşiţe din scoarţă de copac şi hârtie cu litere antice chinezeşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării