main logo
494

De câți bani are nevoie NASA pentru a trimite un om pe Lună

NASA vrea să trimită în 2024 o nouă colonie de oameni pe Lună, însă pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie mai întâi să strângă suma necesară de bani pentru a acoperi cheltuielile. De câți bani are nevoie NASA pentru a trimite un om pe Lună?

De câți bani are nevoie NASA pentru a trimite un om pe LunăFoto: realitatea.net

Se pare că NASA mai are nevoie de aproximativ 1,6 miliarde de dolari pe lângă cei 21 de dolari pe care administrația Trump a cerut-o Congresului în luna martie, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a explicat că amendamentul de buget este un avans a costurilor care urmează în următorii ani pentru a finanța programul. „În anii care vin, vom avea nevoie de fonduri adiționale", a zis Bridenstine.

Contrar cu ceea ce susține Jim Bridenstine, surse familiare cu politicile interne NASA, susțtin că agenția ar putea avea nevoie de șase-opt miliarde de dolari pe an, pentru a putea pregăti misiunea lunară din 2024.

De câți bani are nevoie până la urmă NASA pentru a începe misiunea lunară

Oamenii care vor merge pe Lună în 2024 vor fi duși la destinație la bordul rachetei Space Launch System. 

Însă ca aceasta să fie în stare perfectă. specialiștii vor să construiască un lander lunar, astfel încât să poată realiza trei lansări până în 2024. 

În plus, va trebui să construiască inclusiv costume de astronaut noi.

Cu toate că unii oficiali din domeniul aerospațial se tem că această abordare nu este cea mai bună, din moment ce nu a atras prea mult sprijin din partea Congresului, NASA vrea să trimită doi oameni pe Lună în anul 2024.

„Mă tem că fără o achiziție potrivită din partea congresului, acest amendament de buget este, în cel mai bun caz, o pierdere masivă de timp și, în cel mai rău caz, impune niște cronologii politice riscante care ar putea să aducă un regres de câțiva ani pentru NASA", a explicat fostul angajat de la Casa Albă din vremea administrației Obama, Phil Larson, care se ocupa cu politicile spațiale. 

„Ceea ce este necesar în schimb sunt modalități mai inovative de a realiza afaceri cu cele peste 20 de miliarde de dolari primite de NASA din banii plătitorilor de taxe în fiecare an".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării