main logo
492

Cum se vede cea mai recentă ieșire în spațiu a astronauților de pe Stația Spațială

Doi astronauți de pe Stația Spațială Internațională au fost nevoiți să facă o ieșire în spațiu pentru a efectua reparații la navă.

Cum se vede cea mai recentă ieșire în spațiu a astronauților

În timp ce soarele apunea, oarecum, peste Oceanul Indian, Ricky Arnold și Drew Feustel, doi astronauți de pe Stația Spațială Internațională, se pregăteau să iasă în spațiu pentru a repara un sistem de răcire cu probleme.

Aceasta este a 210-a ieșire în spațiu pentru ”vizitatorii” de pe Stația Spațială și a 50-a efectuată prin intermediul respectivii ieșiri. Sarcina principală a astronauților a fost să schimbe un subansamblu al unei pompe de de control, PFCS, și să mute o altă rezervă de acest fel într-un loc mai ușor accesibil, pentru viitoare reparații. Sistemul PFCS face parte din sistemul de răcire al stației și este necesar pentru a scoate amoniacul din interior, scrie Playtech.

Fuestel și Arnold au efectuat reparația cu brio, iar pe lângă asta, au înlocuit și o cameră video și un receptor de comunicații, ambele aflate tot la exteriorul Stației. Arnold a reușit chiar să-și facă și un selfie în timpul petrecut afară.

Dacă te-ai întrebat vreodată cât de detaliate sunt planurile pentru o ieșire în spațiu, ar trebui să te uiți la animația de mai jos. Îți arată cam tot ce au făcut astronauții în timpul ultimei ieșiri, astfel că poți să înțelegi gradul de dificultate al misiunii care ar putea părea simplă la prima vedere.

De asemenea, în următorul videoclip, disponibil ceva mai jos, poți să vezi toată misiunea desfășurată de astronauți, care a durat 6 ore și jumătate.

Următoare ieșire în spațiu a astronauților are loc pe 14 iunie, când Arnold și Fuestel vor ieși din nou din Stația Spațială pentru a instala camere HD și sisteme care să ajute alte vehicule să se cupleze la Stație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării