main logo
422

Cum s-a schimbat vremea pe Pământ din cauza poluării mediului

Schimbările climatice sunt acele fenomene care ies din tiparul obișnuit și devin periculoase pentru viața omului și a celorlalte viețuitoare de pe planetă.

Cum s-a schimbat vremea pe Pământ din cauza poluării mediului

În plus, schimbările climatice au venit la pachet cu furtuni mai agresive și cu precipitații mai dese. În acest sens, un grup de cercetători a încercat să afle cât de mult este vina oamenilor pentru fenomenele meteo extreme, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

Rezultatele studiului au arătat că furtunile și ploile s-au înmulțit cu 50% în condițiile în care oamenii au încălzit foarte tare atmosfera prin arderea combustibililor fosili. Cu alte cuvinte, în proporție de 50% este vina omului pentru aceste schimbări climatice.

„Schimbarea climatică periculoasă este aici acum", a spus omul de știință Michael Wehner de la Lawrence Berkeley National Laboratory. El a ținut însă să menționeze că părerile emise țin doar de el, nu și de guvernul federal.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Stony Brook University și de la National Center for Atmospheric Research. 

„Dacă oceanul și aerul ar fi fost doar puțin mai răcoroase, umiditatea ar fi mai mică, iar uraganul Florence ar fi avut o intensitate mai mică. Aerul cald produce însă mai mulți vapori, astfel încât furtunile ajung să fie mai puternice și să aducă mai multe ploi. Punctul maxim al ploilor aduse de uragane au crescur cu 30% mai mult în ultimii 60 de ani în SUA", a declarat Kevin Reed, autor senior al studiului.

Se pare că autorul senior al studiului nu se va opri aici. El a declarat că vrea să calculeze cât mai multe rezultate pe baza cantității de precipitații adusă de uraganul Florence.

„Impactul schimbării climatice este foarte real, și are deja loc", a mai zis Kevin. „Trebuie să începem să ne confruntăm cu această provocare, dacă putem să facem ceva în legătură cu asta".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării