main logo
886

Cum arată puternica rachetă care va duce oameni pe Lună și Marte

NASA are proiecte foarte ambițioase, iar acum are o rachetă extem de puternică pentru a le putea duce pe toate la bun sfârșit.

Cum arată puternica rachetă care va duce oameni pe Lună și MarteFoto: playtech.ro

Agenția spațială americană a dezvăluit o nouă rachetă, numită Space Launch System (SLS). Misiunea acesteia va fi să transporte astronauții pe Lună în cadrul proiectului Artemis, care va demara în 2024, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro

Pentru prima dată, agenția a permis ca aceasta să fie examinată îndeaproape. Partea interesantă e că NASA spune că este cea mai puternică rachetă construită vreodată.

SLS a fost supusă deja unor runde de testări. Pentru a testa rezervorul de combustibil, l-au supus unor experimente precum compresie, tensiune sau îndoire. Mii se senzori i-au măsurat în acest proces rezistența structurală prin detectarea stresului, presiunii și temperaturii. 

Potrivit NASA, rezervorul de pe noua sa rachetă a suportat greutăți de zbor mai mari de 260% înainte să se strice.

Ce va face NASA cu noua sa rachetă

SLS va fi folosită pentru misiuni pe Lună. Va fi utilă în cadrul proiectului Artemis, prin care NASA vrea să trimită din nou oameni pe suprafața Lunii.

Totuși, programul SLS este puțin în urmă. Inițial o primă lansare ar fi trebuit să aibă loc chiar în 2019. Acum, NASA speră ca primele teste de zbor cu noua sa rachetă să aibă loc în 2021. Trebuie să se țină de acest obiectiv, dacă vrea ca prima misiune către lună din cadrul programului Artemis să poată avea loc în 2024.

Proiectul Artemis nu se va termina acolo. Dacă primii pași vor avea succes, NASA va folosi ceea ce va afla după călătoria pe Lună pentru a face următorul salt uriaș, trimiterea astronauților pe Marte.

nasa sls

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării