main logo
684

Costumul pe care astronauții NASA îl vor purta în spațiu

SpaceX a dezvăluit detalii din culisele dezvoltării noului său costum spațial iconic – cel purtat de astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley, în timpul misiunii lor istorice în Stația Spațială Internațională din mai.

Costumul pe care astronauții NASA îl vor purta în spațiu

În loc să plătească contractorilor externi pentru a dezvolta costumul, SpaceX l-a proiectat în totalitate, literalmente în aceeași clădire în care își construiește rachetele, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Fiecare costum este adaptat fiecărui astronaut și este menit să protejeze fiecare membru al echipajului, în cazul nefericit în care naveta spațială s-ar depresuriza.

În video, managerul echipajului Chris Trigg spune că obiectivul a fost să creeze un costum „ușor de utilizat și că echipajul trebuie doar să se conecteze când se așază”.

Un cablu se conectează într-un port din interiorul navei spațiale Crew Dragon, pentru a oferi o legătură de comunicații, răcire și aer respirabil.

O caracteristică esențială a designului cabinei Crew Dragon este o nouă interfață cu ecran tactil.

Asta înseamnă că mănușile costumului trebuie să lucreze perfect pe el.

Următoarea imagine a costumului în plină acțiune ne va fi oferită în timpul zborului SpaceX și al navei Crew-1 de la NASA, primul zbor operațional al navei spațiale Crew Dragon, programată pentru sfârșitul lunii septembrie.

NASA lucrează la costumul spațial ultraperformant pentru misiunea pe Lună din 2024

Omul ar putea ateriza din nou pe Lună în 2024, iar pentru asta NASA pregătește un costum spațial care să facă misiunea mai ușoară.

Agenția spațială a arătat primul prototip de costum spațial pe care astronauții îl vor purta atunci când vor păși din nou pe suprafața Lunii.

2024 este termenul limită pe care NASA l-a setat pentru această inițiativă ambițioasă.

Atunci, în cadrul misiunii Artemis, astronauții vor ajunge din nou pe Lună, de data aceasta îmbrăcați într-un costum spațial ultraperformant.

Costumul a primit și un nume: Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU) și se bazează pe designul actual al costumelor pe care le poartă astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării