main logo
789

Cea mai mare problemă pe care omul o va avea în colonizarea planetei Marte

Probabil datorită filmelor SF dar și al nenumăratelor studii făcute de cercetători ești sigur că la un moment data viața pe Marte ar putea fi posibilă. Însă, realitatea este cu totul alta. Află de ce s-ar putea să nu colonizăm niciodată planeta Marte.

Problema pe care omul o va avea în colonizarea planetei Marte

După cum știi, Marte nu deține elementele specifice Terrei care fac viața posibilă, pentru acest lucru cercetătorii ar trebui să crească temperatura și presiunea Planetei Roșii, astfel încât să se creeze o nouă atmosferă cu ajutorul gazelor de seră, transmite Ştiri.md cu referire la realitatea.net.

Ei bine, șansele ca acest lucru se întâmple sunt foarte mici, deoarece singurele gaze de seră care se regăsesc în cantități semnificative pe Marte sunt dioxidul de carbon și vaporii de apă, iar ambele sunt înghețate.

„Dacă există suficient dioxid de carbon, am putea încălzi Marte în 100 de ani odată ce începem", a explicat Chris McKay, de la Ames Research Center al NASA. „Știm cum să încălzim o planetă – o facem pe Pământ. Întrebarea fundamentală este – există suficient material?".

În acest sens, cercetătorii Bruce Jakosky, de la University of Colorado, Boulder și Christopher Edwards, de la Northern Arizona University, spun că nu există suficient material.

De ce Marte s-ar putea să nu fie colonizată niciodată?

Presiunea de pe Marte este de șase milibari, spre deosebire de presiunea la nivelul mării de pe Pământ care este de un bar, ceea ce face ca viața pe Marte să fie imposibilă.

„Am avea nevoie undeva la un milion de cuburi înghețate de dioxid de carbon împrăștiate pe mii de kilometri pentru a ajunge la un bar", a spus Jakosky cu privire la presiunea de pe Marte. „Dacă s-ar putea crea o presiune de un bar, temperaturile ar fi cu câteva grade peste zero, permițând existența apei lichide și, implicit, a vieții, pe planetă".

Însă, chiar și așa aerul nu ar fi respirabil, iar oamenii ar avea nevoie de măști cu oxigen. O soluție în acest sens ar putea fi plantele, dar ar dura câteva secole până ca acestea să producă cantitatea de oxigen necesară vieții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării