main logo
518

Ce se întâmplă cu creierul tău atunci când asculți muzică la locul de muncă

Cercetătorii au scos la iveală faptul că ascultatul muzicii preferate poate face ca „absorbirea şi memorarea informaţiei noi” să fie mai dificilă. Totuşi, studiile au arătat că muzica te poate face mai productiv.

Ce se întâmplă cu creierul tău atunci când asculți muzică la muncăCe se întâmplă cu creierul tău atunci când asculți muzică la muncă

Teresa Lesiuk, profesor de educaţie şi terapie muzicală de la Universitatea Miami, spune că legătura dintre ascultarea muzicii preferate şi o stare de spirit bună este foarte puternică, scrie realitatea.net.

Astfel, în jur de 90% din timp, oamenii au experienţe pozitive atunci când ascultă muzica pe care o preferă, iar acest lucru duce la productivitate.

„S-a demonstrat că atunci când eşti într-o anumită stare, iei în considerare mai multe opţiuni, ceea ce este benefic pentru rezolvarea problemelor şi pentru gândirea creativă”, a adăugat aceasta.

Potrivit descopera.ro, pot fi şi excepţii, mai ales în cazul muzicii mai extreme, care poate crea distrageri ale atenţiei. De asemenea, dacă este vorba despre muzica pusă în spaţiul de lucru, efectele diferă în funcţie de preferinţele angajatului, putând avea chiar şi efecte negative în cazul în care nu se agreează un tip de muzică.

Mai mult decât atât, Lesiuk a observat în urma studiilor sale că îmbunătăţirea performanţei depinde şi de nivelul de experienţă sau de cât de bună este o anumită persoană la jobul său. Aşadar, cele mai mari efecte sunt simţite de oamenii care nu erau noi la ce făceau, dar nu erau nici experţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării