main logo
405

Bezos vrea să mute fabricile pe Lună pentru a opri poluarea mediului

Jeff Bezos, patronul companiilor Amazon şi Blue Origin şi cel mai bogat om din lume, a găsit o soluție pentru supravieţuirea umanităţii pe termen lung.

Bezos vrea să mute fabricile pe Lună pentru a opri poluarea mediului

El crede că generaţiile viitoare nu vor putea să supravieţuiască pe Pământ fără a se extinde în alte părţi ale sistemului solar. În acest sens, Jeff Bezos a prezentat racheta care va duce oameni pe Lună, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net

„Este timpul să mergem înapoi pe Lună și de data aceasta să rămânem", a spus Bezos. Racheta Blue Moon, cântăreşte trei tone, dar poate ajunge la 15 tone cu rezervorul plin, chiar dacă este echipat cu un singur motor. În plus, aceasta va putea transporta pe Lună aproximativ 3,6 tone de provizii şi echipamente.

„Acest vehicul merge pe lună", a spus el în timpul unei conferințe de presă și a adăugat că Luna ar fi un loc foarte bun pentru fabrici și manufactură datorită gravitației scăzute. 

„Să aduci resurse de pe Lună pe Pământ te costă de 24 de ori mai puțină energie în comparație cu transportarea acestora de pe Pământ pe Lună".

Există însă o problemă cu planul măreț a lui Bezos - este forte scump. Să ajungi pe orbita Pământului presupune niște costuri extrem de ridicate.

Însă, Elon Musk a găsit o soluție la problema lui Bezos, acesta vrea să reutilizeze rachetele Falcon. Blue Origin are aceeași idee cu racheta New Glenn, numită astfel după John Glenn, primul american care a ajuns pe orbita Pământului.

„Primul zbor al lui New Glenn va fi efectuat în 2021. Până în prezent, compania a reușit să lanseze doar rachete suborbitale reutilizabile numite New Shepard. Cele 11 misiuni realizate până acum au fost un succes, dar nu au avut oameni la bord. Însă, oamenii vor ajunge în spațiu pe New Shepard până la finalul anului", a declarat Bezos.

În plus, New Shepard ar putea să ducă și turiști în spațiu, deoarece are o capacitate de șase locuri și poate pluti în spațiu timp de zece minute, înainte să se întoarcă înapoi pe Pământ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării