7 iunie, 20:36
924
1
Astronomii au descoperit imaginea în oglindă a Sistemului Solar
7 iunie, 20:36
924
1

Oamenii de știință au descoperit o exoplanetă (sau planetă extrasolară) asemănătoare Pământului, care orbitează în jurul unei stele ce seamănă izbitor cu Soarele nostru.

Foto: Pixabay

Cercetătorii au explicat că experiența a fost ca și cum s-ar fi uitat printr-o oglindă la Sistemul Solar, transmite Știri.md cu referire la Descoperă.ro.

Astronomii nu știu încă dacă exoplaneta, numită KOI-456.01, ar putea susține viața. Însă, exoplaneta pare un candidat promițător, potrivit unui comunicat de presă al Max Planck Society. Cercetătorii o consideră o "imagine în oglindă" a planetei noastre.

Exoplaneta este una dintre lumile care orbitează în jurul stelei Kepler-160, aflată la aproximativ 3.000 de ani-lumină depărtare de Sistemul nostru Solar. Spre deosebire de majoritatea stelelor care susțin exoplanete de dimensiunile Terrei, oamenii de știință au aflat că Kepler-160 emite lumină în spectrul vizibil în loc de raze infraroșii. Acest aspect este crucial pentru o planetă locuibilă.

Bineînțeles, multe alte aspecte sunt încă necunoscute, subliniază Futurism.

"Imaginea per ansamblu implică și o analiză privind calitățile stelei", a declarat cercetătorul René Heller, de la Max Planck Society, organizație neguvernamentală non-profit din Germania.

Cercetătorii spun că exoplaneta se aseamănă cu Terra mai mult din punct de vedere al dimensiunii decât al potențialului de a fi locuibilă. Totuși, sistemul solar Kepler-160 pare izbitor de asemănător cu al nostru.

"KOI-456.01 este relativ imensă în comparație cu multe alte planete care sunt considerate posibil locuibile. Ceea ce o face atât de specială și familiară este combinația dintre mărimea sa și sistemul său solar", a mai spus Heller.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter