main logo
553

Viral pe Internet. Cum e urmărit meciul de o mamă şi fiica sa în Iran

Problema prezenţei femeilor pe stadioane rămâne una sensibilă în Iran.

Deși la două dintre meciurile Iranului de la Cupa Mondială femeile au fost lăsate să intre pe arenele de fotbal pentru a urmări partidele pe ecrane gigant amplasate în interiorul stadioanelor din Teheran și toată suflarea fotbalului a salutat acest lucru ca pe o mare victorie, lucrurile au revenit "la normal" odată începerea competiției interne, transmite Ştiri.md cu referire la DigiSport.

O fotografie a devenit rapid virală pe internet în weekendul recent încheiat. O mamă alături de fiica sa urmăresc un meci de fotbal de pe o clădire aflată în vecinătatea unui stadion. Subiectul a fost analizat pe larg de presa internațională, care subliniază că nici măcar fotografii profesioniști de sex feminin nu au voie la meciuri. O tânără a făcut poze de pe un bloc aflat în apropiere. 

Un alt moment care a stârnit valuri de compasiune pe rețelele de socializare s-a înregistrat la intrarea pe un stadion din Iran, acolo unde o fetită a fost filmată plângând în hohote pentru că nu e lăsată să intre la un meci de fotbal.

După 37 de ani de interdicţie, femeile din Iran au putut intra în sfârşit pe un stadion de fotbal și au putut urmări pe un ecran gigant, pe stadionul Azadi din Teheran, partida dintre Iran şi Spania, de la Cupa Mondială din Rusia. Fanele naționalei lui Queiroz care au asistat din tribunele arenei din Kazan la duelul dintre Iran și Spania au venit înarmate cu banere de susținere. "Lăsație femeile iranience pe stadioane" și "Nu interziceți femeile pe stadioane" au fost mesajele întâlnite.

La primul meci al Iranului la Cupa Mondială, 1-0 cu Maroc, autorităţile au anunţat că familiile pot intra în Stadionul Azadi pentru a urmări partida, dar apoi transmisiile în stadion şi în grădinile publice au fost anulate fără nicio explicaţie!

Căpitanul Spaniei, Sergio Ramos a postat și el la acea vreme un mesaj pe twitter cu privire la această premieră. "Ele au fost cele care au câștigat în seara asta. Să sperăm că asta va fi doar prima dintr-o serie de multe victorii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării