main logo
635

Victorie uriaşă pentru Halep. Pe ce loc va fi românca, începând de luni

Simona Halep a făcut o partidă perfectă împotriva lui Asleigh Barty, 7-5, 7-5, în sferturile de finală de la Madrid.

Victorie uriaşă pentru Halep. Pe ce loc va fi românca, începând de luni

Graţie calificării în penultimul act de la Caja Magica, campioana din România are garantată cel puţin poziţia a doua în ierarhia WTA, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Cu 12 victorii consecutive pe zgură, înainte de partida de azi, Simo avea o misiune dificilă, cel puţin pe hârtie. Asta pentru că sportiva din Australia e una dintre cele mai în formă din circuit: avea 11 sucese la rând, ultima înfrângere fiind consemnată în martie, la Indian Wells, contra Svitolinei.

Halep a demonstrat încă o dată că e de departe cea mai bună jucătoare a lumii pe zgură, iar punctele aferente calificării în semifinale îi sunt suficiente să urce o poziţie în clasament.

Înaintea acestui turneu, Petra Kvitova o seconda pe Naomi Osaka. Doar că sportiva din Cehia a câştigat turneul anul trecut, astfel că, pentru a-şi păstra punctele, trebuie să triumfe din nou. 

Independent de ce va face Petra, Halep a ajuns la 5.857 puncte, odată cu victoria contra lui Barty. Ceea ce este suficient pentru a o depăşi pe cehoaică şi a urca pe locul doi în lume, de luni.

Simona are chiar şasa să fie prima, adică să treacă de Osaka. În acest moment, scenariul în urma căruia Simona ar depăși-o pe campioana de la Australian Open este simplu: Halep are nevoie să câștige competiția, dar și ca Osaka să nu prindă semifinalele.

Chiar dacă a fost pe prima poziție a clasamentului pentru 64 de săptămâni, dintre care 48 consecutive, Simona Halep nu se gândește la Madrid la poziția din ierarhia mondială.

”Momentan, clasamentul nu este o prioritate. Pentru mine contează la sfârșit de an pe ce loc ești. Atunci când intru pe teren, îmi doresc să câștig fiecare meci. Rezultatele aș vrea să le las la urmă și să mă gândesc la ce trebuie să joc și să ating forma mea maximă”, a spus Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport, într-un interviu acordat trimisului special la Madrid, Gabi Morariu.

În semifinalele de la Madrid, în direct la Digi Sport, Halep va întâlni învingătoarea din disputa Naomi Osaka, Belinda Bencic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării