main logo
450

Victor Ciobanu și Irina Rîngaci ar putea primi câte 100.000 lei

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un mesaj de felicitare pentru Irina Rîngaci, care a devenit campioană mondială la seniori, și pentru luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu.

Victor Ciobanu și Irina Rîngaci ar putea primi câte 100.000 leiFoto: unimedia.info

Edilul a menționat în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei că va veni cu propunerea ca din partea municipalității să li se ofere campionilor un premiu de 100.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Aduc sincere felicitări campionilor care au adus faima Republicii Moldova. Cred că conducerea e observă și intervine atunci când aceștia sunt apreciați în alte țări.

Aici vreau să zic că îmi pare un pic rău. Irina Rîngaci devine prima campioană mondială la lupte printre seniori, după ce Victor Ciobanu va deveni campion mondial la greco-romane seniori.

Vreau să aduc din numele Executivului Primăriei municipiului Chișinău, dar și a locuitorilor capitalei, cele mai sincere felicitări și vreau să anunț că am discutat în acest weekend cu mai mulți colegi cum am putea să susținem în această privință tinerii care ne reprezintă atât de semnificativ peste hotarele țării și vom veni cu propunerea ca din partea municipalității să oferim un premiu care este de 100.000 de lei.

Propunerea va fi înaintată către Consiliul Municipal Chișinău. Cred că în condițiile în care avem campioni ar trebui să venim cu un minim sprijin în această privință. Există și alte opțiuni pe care le examinăm, dar sperăm să le putem lua una câte una”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că luptătoarea Irina Rîngaci a reușit o performanță fără precedent în sportul moldovenesc. Ea a devenit campioană mondială la seniori, premieră absolută pentru țara noastră.

Sportiva originară din raionul Leova a câștigat medalia de aur la competiția de la Oslo, Norvegia.

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 kg, la competiția de la Oslo. În ultimul act, el a luptat cu Zholaman Sharshenbekov din Kîrgîzstan, pe care l-a învins și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Totodată, luptătoarea Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială. În finala categoriei de greutate 53 kg, ea a cedat în fața japonezei Akari Fujinami.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării