main logo
676

Veaceslav Gojan și Petru Caduc, decorați cu Crucea Pentru Merit

Cel mai bun boxer moldovean, Veaceslav Gojan, și antrenorul său, Petru Caduc, au fost decorați ieri, în ajunul ediției din anul curent a campionatului național, la Casa de cultură din Grimăncăuți (Briceni), cu Crucea ”Pentru Merit” de clasa II a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Veaceslav Gojan și Petru Caduc, decorați cu Crucea Pentru MeritVeaceslav Gojan și Petru Caduc, decorați cu Crucea Pentru Merit

Distincțiile au fost înmânate de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Vitalie Bîrsan, cu prilejul retragerii din sportul de performanță a lui Veaceslav Gojan. Oficialul a oferit protagoniștilor evenimentului și Diplome de Onoare ale ministerului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Acești oameni ne-au reprezentat cu demnitate țara la cele mai prestigioase competiții din lume. Ne mândrim cu voi”, a remarcat el în fața participanților la campionat.

Diplome de Onoare i-au mai fost oferite lui Veaceslav Gojan de Petru Mutruc, șeful direcției sport la Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, Nicolae Peatac, prim-vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Anatol Caduc, vicepreședintele consiliului raional Briceni, Anatol Caigorodov, reprezentant al federației naționale de profil. Acesta a oferit și o primă lui Veaceslav Gojan, care însă nu a fost făcută publică.

”Mulțumesc mult, în special lui Petru Caduc, directorului Școlii de box din Grimăncăuți, Svetlana Caduc, pentru sprijinul permanent acordat. Fără ei, susținerea lor, la sigur, nu aș fi devenit medaliat olimpic, campion european, câștigător la diferite turnee internaționale de anvergură”, a declarat în fața asistenței omagiatul.

Antrenorul Petru Caduc a relevat în alocuțiunea sa două momente-cheie în cariera lui Veaceslav Gojan. ”Curele de slăbire de circa 5-6 kilograme din ajunul turneelor deveniseră istovitoare. A fost, în primul rând, foarte dificil să luăm decizia de a „sări” peste o categorie de greutate și să boxăm deja la cea de până la 54 de kilograme. Elaborarea și șlefuirea procedeului-cunună a lui Veaceslav, atacul cu dreapta și transferare concomitentă, imediat în ofensivă și a piciorului drept ne-a luat multă vreme la antrenamente, dar acesta a fost decisiv în cucerirea medaliei de bronz la Olimpiada de la Beijing”, a remarcat tehnicianul.

Veaceslav Gojan (35 de ani), medaliat olimpic, campion european în premieră în istoria sportului moldovenesc, a ajuns la gradul de maior în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne. Antrenorul emerit Petru Caduc este colonel în cadrul acestei subdiviziuni a MAI.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării