main logo
947

Vasile Diacon a obţinut argintul la Mondialele de lupte libere

Luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diacon (70 kg) a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de juniori, care se desfăşoară la Tallinn (Estonia).

Vasile Diacon a obţinut argintul la Mondialele de lupte libere

Până la meciul final, el a repurtat patru victorii, învingând reprezentanţii Belarusului, Kîrgîzstanului, Azerbaidjanului şi Iranului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

În ultimul meci disputat a cedat cu scorul 5-6 lui Erik Arushunian din Ucraina. „Oricum, sunt satisfăcut, deşi, fireşte, am dorit să obţinem aurul”, a declarat pentru mass-media antrenorul performerului, Anatol Zacon.

La turneu au participat şapte sportivi moldoveni. Două victorii a obţinut Nicolae Grahmez (65 kg), care a cedat în recalificări. Radu Lefter (86 kg) a fost eliminat din concurs în sferturile de finală. Valentin Borzin (74 kg) a cedat în optimile de finală. Nicu Caţaveică (57 kg), Leomid Colesnic (61 kg), Cristian Prisacari (79 kg) au părăsit competiţia în faza ei inaugurală.

Campionatul va continua până pe 18 august cu turneele de lupte greco-romane şi feminine, unde de asemenea avem reprezentanţi.

Vasile Diacon a cucerit anul curent la Pontevedra (Spania) şi titlul de campion european de juniori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării