398
0
Vasile Diacon a cucerit titlul de campion european la lupte libere
398
0

Luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diacon a cucerit titlul de campion european la Campionatul European de juniori, care s-a încheiat duminică, 9 iunie, la Pontevedra (Spania).

Foto: moldpres.md

Radu Lefter (97 kg) a obținut medalia de argint. Nicu Cațaveică (57 kg), Nicolae Grahmez (65 kg) și Valentin Borzin (74 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Leomid Colesnic (61 kg) și Ivan Nedealco (86 kg) s-au clasat pe locurile cinci.

Anterior luptătorii de stil greco-roman Artium Deleanu (55 kg) și Mihai Petic au cucerit medaliile de argint la campionat, iar Irina Ringaci (62 kg) a devenit vicecampioană.

”Este pentru prima oară în istoria luptelor moldovenești când juniorii obțin asemenea performanțe. Mulțumesc mult tuturor antrenorilor care i-au pregătit”, a declarat astăzi pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, medaliat la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

Citește și
article image
Două sportive din Moldova au plecat la Mondialele de lupte...
0
82
article image
Vasile Diacon a obţinut argintul la Mondialele de lupte...
0
312
article image
Luptătorul Vasile Diacon, în finala Campionatului Mondial...
0
319
article image
Un Moldovean s-a calificat în finala Campionatului Mondial...
0
282