Următorul sezon de Formula 1 ar putea deveni cel mai lung din istorie
10 noiembrie, 18:58
157
0
Următorul sezon de Formula 1 ar putea deveni cel mai lung din istorie
10 noiembrie, 18:58
157
0

Federația Internațională de Automobilism dar organizatorii Marelui Circ au anunțat că în 2021 sunt programate 23 de curse.

Foto: formula1.com

Astfel, noul sezon va începe în data de 21 martie în Australia și va avea în continuare pauza tradițională de 4 săptămâni din luna august, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Pentru moment, comparativ cu calendarul inițial de 22 de curse pentru 2020, singura noutate este Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Cursa din această țara va fi pe timp de noapte și se va desfășura pe un circuit stradal din orașul Jeddah ce va fi construit aproape de Marea Roșie. Etapa a fost programată pentru 28 noiembrie, înainte de runda finală din 5 decembrie, care va avea loc în Abu Dhabi.

Pe de altă parte, calendarul provizoriu include și o etapă în 25 aprilie pentru care nu s-a stabilit încă țara și circuitul.

Inițial, în această zi ar fi trebuit să aibă loc ediția inaugurală a cursei din Vietnam, însă aceasta a fost eliminată în ultimul moment din calendar. 

Potrivit unor surse neoficiale, Vietnam a fost exclusă din cauza unui scandal de corupție din statul asiatic, fără a avea vreo legătură cu pandemia de coronavirus.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter